Yvonne Ruijs

Yvonne Ruijs

Yvonne Ruijs

 

Wie ben ik?

Ik ben Yvonne Ruijs – van den Bergh, 37 jaar oud en woon sinds 10 jaar in Zonderwijk. Ik ben getrouwd met Bas, een geboren en getogen Veldhovenaar en samen hebben we een dochter van twee. Ik werk in het dagelijks leven als administratief en PR medewerker bij een kringloopbedrijf, waar ik het erg naar mijn zin heb. In een ver verleden heb ik bestuurskunde gestudeerd en politiek heeft me altijd ge├»nteresseerd. Afgelopen zomer begon het te kriebelen en heb ik me aangemeld bij GroenLinks & PvdA Veldhoven om me actief in te gaan zetten voor een beter Veldhoven!

Waarom GroenLinks & PvdA Veldhoven?

Ik heb me altijd betrokken gevoeld bij mensen die kwetsbaar zijn, op welke manier dan ook. Met een sterk gevoel voor rechtvaardigheid en solidariteit, iedereen moet kunnen zijn wie die wil zijn en moet kunnen participeren in de maatschappij. Ik houd niet van in hokjes denken, iedereen is gelijk. Maar het is wel belangrijk dat als je hulp nodig hebt, je die hulp ook ontvangt. Ondersteuning die afgestemd wordt op de hulpvraag en dat vind ik bij uitstek een taak voor de (lokale) overheid.

Daarnaast maak ik me zorgen om onze planeet. De klimaatverandering en het grondstoffentekort vragen om een snelle maar vooral doeltreffende aanpak. Ook hierin zie ik een grote taak voor de (lokale) overheid. De PvdA heeft de afgelopen jaren al veel op dit gebied bereikt. Nu de samenwerking met GroenLinks er is was voor mij de keuze niet moeilijk, ik sluit me aan bij GroenLinks & PvdA Veldhoven!

Wat draag ik hieraan bij?

Als actief lid wil ik me inzetten voor de partij en voor de gemeenschap. Ondersteunen op een manier die bij mij past, met de tijd en energie die ik heb. Dit betekent voornamelijk mee denken en doen achter de schermen. Na de verkiezingen wil ik me inzetten voor een sociaal en duurzaam Veldhoven. En in de loop naar de verkiezingen help ik natuurlijk met de campagne!

Ik ga voor een sociaal en duurzaam Veldhoven. Een Veldhoven waar je kunt zijn wie je wilt zijn, waar je talenten worden gewaardeerd en waar je in je kwetsbaarheden wordt ondersteund. Een Veldhoven voor iedereen, waarin je mee kan doen met de maatschappij. Met een lokale overheid die naar je luistert en die verder kijkt dan de regels. Een Veldhoven dat toekomstbestendig is, een mooie plek waar ik mijn dochter kan zien opgroeien.