Wim Meijberg

Wim Meijberg

Wim Meijberg

Wie ben ik?

Wim (Jan Willem) Meijberg… ….. in 1959 geboren in Schoonhoven, de zilverstad. De uit Kampen stammende Meijberg’en’ waren visserlui op de Zuiderzee. Aan mijn moederskant vind je ondernemende Schoonhovenaren met schoenenzaken, drogisterij en kapsalons. Dat zijn dus twee werelden verbonden in mijn denken. Ik volgde de hogere beroepsopleiding voor Toegepaste HuishoudWetenschappen (THW) in Wageningen en de Master of Business Administration (MBA) bij Avans+ in Breda. Voordat ik relatie- en accountmanager werd bij Avans+ Improving Professionals, een opleidingsbedrijf op postbachelor en masterniveau, werkte ik in het hoger management van de intramurale gezondheidszorg.

Waarom GroenLinks & PvdA Veldhoven?

Binnen de Veldhovense politiek wil ik eraan werken dat ieder mens een goed leven en zinvol werk heeft en het maximale uit zichzelf kan halen. Maar ook dat we elkaar weten te vinden. Deze droom past prima binnen het sociaal democratisch denken van de PvdA. De afgelopen drie jaar hebben we hard gewerkt aan een samengaan met GroenLinks Veldhoven. En dat is buitengewoon succesvol gebeurd. Hiermee heeft Veldhoven onder anderen een nog strakkere inzet op het gebied van onze leefomgeving. Een fantastische kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezing 2022 en een heel interessant programma is het gevolg van deze samenwerking. En een sterker sociaal en groen motorblok in de gemeenteraad. Nog meer voor onze ruim 45.000 inwoners kunnen doen!

Wat draag ik hieraan bij?

Om mijn missie te realiseren, sta ik continu in contact met de bewoners en professionele- en niet professionele organisaties. Mijn speerpunten zijn er onder meer: werk, burger- en overheidsparticipatie, eenzaamheid- en armoedebeleid,  jeugd. Voor de toekomst denk ik ook aan de nieuwe rol en positie van vrijwilligers en de relevantie van buurt- en wijknetwerken. Naast mijn werk in de politiek kun je mij veel vinden in het wijkplatform Veldhoven-Dorp, de buurtvereniging, culturele instellingen & evenementen en soms ook in het café. Want ik wil jullie kunnen ontmoeten. En…ik ga jullie ook ontmoeten!