Rian Bolt-Lavrijssen

Rian Bolt-Lavrijssen

Rian Bolt-Lavrijssen

Wie ben ik?

Ik ben Rian Bolt-Lavrijssen, 52 jaar, geboren en getogen in Veldhoven. Samen met mijn man Peter heb ik drie kinderen; dochter Saskia van 22 en zoons Michel en Daniël van 21 jaar. Ik vind het fijn om in Veldhoven te wonen. Het is een ideale combinatie van een dorp en een stad en ik vind het leuk dat ik hier nog steeds mensen van mijn basisschool en middelbare school tegenkom.

Mensen uit Veldhoven kennen mij van de decaantaken die ik bij het Sondervick College heb uitgevoerd of van Zorgcentrum Merefelt waar ik 5 jaar heb gewerkt. Na het behalen van mijn Bachelor of Human Resource management ben ik een tijd decaan geweest in het voortgezet onderwijs, maar op een gegeven moment kreeg ik de vraag van jongvolwassen en ouderen of ik hen ook kon adviseren. Daar kwamen later ook kwetsbare groepen bij, zoals mensen met een vorm van autisme of borderline. Ik besloot om hen te gaan coachen op het gebied van een loopbaan en op maatschappelijk vlak. Nu ben ik actief als loopbaanadviseur, decaan en trainer.

Waarom GroenLinks & PvdA Veldhoven?

De coronacrisis maakt duidelijk wat veel mensen al langer voelen. De ongelijkheid tussen mensen is te groot. Goed werk voor een fatsoenlijk salaris, een fijne woning voor een redelijke huur, een groene, duurzame omgeving en een steuntje in de rug als je het nodig hebt, het is voor veel Veldhovenaren niet meer vanzelfsprekend. Dat moet anders. Ondanks de problemen die er zijn ben ik optimistisch over hoe we de toekomst van Veldhoven nog beter kunnen vormgeven.

Dit doen we met een enthousiast team van twee partijen die de afgelopen periode een hechte verbinding met elkaar hebben gelegd en die elkaar kunnen aanvullen. Het is heel waardevol om te zien dat iedereen vanuit zijn expertise en achtergrond hieraan bijdraagt. Het plan ligt er en is op deze website te vinden!

Wat draag ik hieraan bij?

Sinds 2019 ben ik politiek actief  en heb ik me onder andere ingezet voor mensen die  moeten knokken voor een plekje in de maatschappij. Hierbij focus ik me ook op kwetsbare doelgroepen die zwaar werk moeten verrichten, terwijl ze lichamelijke klachten hebben. Ik heb ervaren dat ik bij mensen die de moed verloren hebben het positieve weer terug kan brengen.

Dit doe ik op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen. Vanuit dit oogpunt is het gezamenlijke doel ontstaan om het politieke klimaat veel dichter bij de inwoners van Veldhoven te brengen en om, samen met elkaar, zichtbaar en bereikbaar te zijn. Dit gaan we met GroenLinks & PvdA op verschillende manieren doen.

Ik hoop je daarbij te ontmoeten!