Jolanda van Grunsven

Jolanda van Grunsven

Jolanda van Grunsven

Wie ben ik?

Ik ben Jolanda van Grunsven, geboren en getogen Veldhovense. Vanwege mijn studie, Algemene Cultuurwetenschappen en Global Communication aan de Universiteit van Tilburg ben ik even weggeweest maar ik ben altijd verbonden gebleven met Veldhoven. Vanaf mijn 16e (toen het officieel mocht) tot aan de sluiting van Wijkgebouw d’n Uitwijk ben ik daar namelijk vrijwilliger geweest. Met als hoogtepunt ieder jaar kindercarnaval, waar ik zelf als kind al kwam meehossen en uiteindelijk zelf meedeed in de organisatie.

Inmiddels werk ik in de ICT bij een ouderenzorginstelling in Valkenswaard en heb ik de kans gekregen om een huisje te kopen in mijn geboortedorp. Ik ben blij dat ik nu kan bijdragen aan een mooi Veldhoven waar mensen naar terug zullen willen keren als ze even ergens anders hebben gewoond.

Waarom GroenLinks & PvdA Veldhoven?

Voor mij is het belangrijk dat iedereen gelijke kansen krijgt. Ongeacht kleur, religie, gender en alle mogelijke andere onderscheidende factoren. De PvdA is een partij die zich hiervoor inzet en al lange tijd meegaat en meetelt in het politieke speelveld. Er zit dus veel kennis, kunde en ervaring, zeker ook bij de Veldhovense afdeling.

Het is belangrijk dat we goed voor onze aarde zorgen zodat latere generaties ook nog kunnen profiteren van de vorderingen die wij nu maken. GroenLinks maakt zich hier vanaf de oprichting al hard voor. Dit maakt de samenwerking tussen GroenLinks en PvdA mijns inziens een hele logische waarin beide partijen van elkaar kunnen leren en elkaar versterken.

Wat draag ik hieraan bij?

Gezien mijn studie moge het duidelijk zijn dat ik een liefde heb voor cultuur. Deze liefde is gegroeid in Veldhoven. Doordat ik daar al jong in aanraking ben gekomen met verschillende kunstdisciplines en zelf ook muziekles heb gevolgd en mee heb gespeeld in een van de vele harmonieën die onze gemeente rijk is. We mogen in Veldhoven trots zijn op de kwantiteit en kwaliteit van de culturele instellingen en organisaties die we hebben. Cultuur is een belangrijke verbinder en zou dus toegankelijk moeten zijn voor iedereen. Dat is waar ik me sterk voor wil maken.

Daarnaast ben ik me er als jonge vrouw van bewust dat ik de kansen die ik nu krijg niet altijd mogelijk zijn geweest. Daarom wil ik me ook inzetten voor de ontwikkeling van gelijke rechten en zelfstandigheid voor groepen die eerst werden gediscrimineerd. Iedereen zou dezelfde kansen moeten hebben en hun dromen kunnen najagen.