Jan Cuppen

Jan Cuppen

Jan Cuppen

Wie ben ik?

Ik ben Jan Cuppen, 67 jaar en woon 35 jaar in Veldhoven. Tennis bij de Korrel, fluiten bij de muziekschool en bridgen net over de grens in Eindhoven. Ik ben mede-leider bij jeugdclub Rock Solid in de Immanuel kerk, en begeleider bij Tech-playgrounds voor jeugd in Eindhoven.

Ik ben nog volop aan het werk in een kleine start-up, wij zijn bezig een nieuw medisch apparaat te ontwikkelen dat je basis immuun systeem activeert. Mijn rol daarin is onderzoeker, uitvinder en ontwikkelaar, en dat heb ik eigenlijk mijn hele leven al gedaan na een studie wiskunde.

Veel belangrijker dan dit alles: ik ben al 46 jaar getrouwd met een geweldige vrouw en heb 3 fijne kinderen (met wederhelften) en 8 heerlijke kleinkinderen. Erg tof!

Waarom GroenLinks & PvdA Veldhoven?

Als GroenLinks & PvdA kunnen we werken aan een groener en socialer Veldhoven. Klimaat en een eerlijke maatschappij zijn voor mij superbelangrijk. Andere partijen zijn mij te rechts of te materialistisch, en een christelijke partij, dat is voor mij een innerlijke tegenspraak.

Wat draag ik hieraan bij?

Ik doe mee als ondersteuner van de fractie, in het schrijven van het programma, en in alle acties waarmee we burgers in Veldhoven meer bij het besturen van de gemeente kunnen betrekken.