Wethouder Rooijakkers lijsttrekker GroenLinks & PvdA Veldhoven

Wethouder Rooijakkers lijsttrekker GroenLinks & PvdA Veldhoven

De leden van GroenLinks & PvdA Veldhoven kozen woensdag 17 november de huidige wethouder Jeroen Rooijakkers (42) unaniem tot lijstrekker van het nieuwe linkse blok in Veldhoven. Hij is een bekende in de Veldhovense politiek. Al 15 jaar maakt hij deel uit van de fractie PvdA Veldhoven. Na 12 jaar raadslid werd hij in de huidige coalitie wethouder van financiën, milieu, duurzaamheid en vrijetijdseconomie. Daarnaast doceert Jeroen met veel passie ‘Finance, Tax and Advice’ op Fontys Eindhoven.

In juli besloten de leden van GroenLinks en PvdA volgend jaar maart met één lijst mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Jeroen, woonachtig in Heikant, is nu dus aanvoerder van deze lijst. Hij is trots op wat er afgelopen jaren in Veldhoven is bereikt. “Duurzaamheid staat bovenaan de agenda. Woningbouw kende een enorme versnelling. Het nieuwe zwembad is bijna opgeleverd en de bereikbaarheid van de Run is aanzienlijk verbeterd. Maar het werk is nog niet af. Nieuwe opgaven staan voor de deur ”aldus Rooijakkers.

Hij kijkt ernaar uit om zich daar, samen met GroenLinks, voor in te zetten. “Onze samenwerking brengt  het beste van twee werelden samen. Het gaat om de combinatie van mens en milieu… Om de toekomst van Veldhoven in de brede zin van het woord. Het gaat om toekomstbestendige zorg, een duurzame omgeving en om de zelfstandigheid van Veldhoven.”

Kenmerkend voor de kandidatenlijst van 20 is de mix van jong en oud, een ruime keuze uit mannen en vrouwen en uiteraard vertegenwoordigers van beide partijen. Hun namen?

  1. Jeroen Rooijakkers
  2. Jolanda van Grunsven
  3. Wim Meijberg
  4. Wessel Mandos
  5. Rian Bolt
  6. Johan de Haas
  7. Yorina Wouters
  8. Christina Ruhr
  9. Metha Visser
  10. Jan Cuppen.

En natuurlijk niet te vergeten Frans Hofmeester als lijstduwer. De overige kandidaten met veel bekende Veldhovense namen worden binnenkort bekend gemaakt via de social media kanalen van GroenLinks & PvdA Veldhoven.