Het was een prachtweek!

Ja, die van half juli was een prachtweek. Twee partijen maakten wereldkundig dat ze voortaan samen optrekken, in het belang van Veldhoven en de inwoners van deze stad/dit dorp. Dit gebeurde op donderdag toen de gezamenlijke website de lucht in ging. Een dag later gevolgd door een persconferentie die trouwens wat anders liep dan we hadden voorbereid, maar prima afliep. En tenslotte maakten leden en sympathisanten van GroenLinks & PvdA die vrijdagmiddag er een uit de tijd gewassen feestje van. Wat het etablissement in Zeelst een  pracht dag opleverde.  Levert meer zielen de politiek meer vreugde op, de eigenaar incasseerde graag de opbrengst van dorstige kelen en hongerige magen.

Meer dan 40 politieke vrienden waren die vrijdagmiddag bij elkaar, onder wie veel partijgenoten die elkaar nog niet eerder hadden gezien of gesproken. Voeg daarbij diverse vakantiegangers die vanuit ver hun felicitaties overbrachten. Nee, daar kan ik de lezers geen fotografisch bewijs leveren voor zo’n overtuigende opkomst op wat voorheen de PvdA-zomerborrel heette  Anderhalve meter he… Laten we die drukte  vooral beschouwen als een eerste vrucht van twee jaar lang zoeken naar onderlinge erkenning en samenwerking.

Terug naar de pers. Er was een heuse bijeenkomst voor hen gepland. Maar als journalisten lucht krijgen van nieuws, ‘eisen’ ze de primeur. Zo kon het gebeuren dat het nieuws vrijdagmorgen al in de ED stond. Niettemin meldden zich omroep Veldhoven en het Veldhovens Weekblad. Zo is  dus een fraai gespreide nieuwsgaring in het vooruitzicht.

Ter afsluiting nog iets van gemengde gevoelens. Na drie dagen regen en meer, waar Limburg en de landen om ons verschrikkelijk van te lijden kregen, startte de zon in Veldhoven een nieuw offensief exact op het moment dat de eerste gasten arriveerden…

Frans Hofmeester