Groot compliment voor “Kunst in het rond”

Groot compliment voor “Kunst in het rond”

’n Drukke dag was het, afgelopen zaterdag 10 juli voor het Citycentrum. Behalve het samenzijn van de Veldhovense peukenrapers op Noord, startte in het hart van het winkelgebied een expositie in het kader van 100 jaar Veldhoven. Dertig kunstenaars, leden van het collectief Kunst in het Rond Veldhoven, verbeeldden op eigen wijze de eerste eeuw van de stad en de dorpen.

De creaties, met kenmerkende elementen van Veldhoven, zijn op 24 locaties in het Citycentrum te bekijken, maar ook in de bibliotheek en het gemeentehuis. De tentoonstelling loopt in ieder geval tot begin september. Bij de winkeliers en de bibliotheek liggen routeflyers klaar. Meer informatie op: www.kunstinhetrondveldhoven.nl

Wethouder Jeroen Rooijakkers opende expositie met het onthullen van een markant schilderij: een acryldoek met de vier pilaren waarop Veldhoven gebouwd is: Oud Veldhoven, Meerveldhoven, Zeelst en Oerle. De Veldhovense PvdA toonde daarna haar waardering voor de maandenlange inzet om dit historisch overzicht tot stand te brengen. Raadslid Frans Hofmeester overhandigde Clemens Stolwijk, voorzitter van het kunstenaarscollectief, het Groot Compliment van de Veldhovense PvdA. Het met velen toegestroomde publiek klapte hard, wat Clemens zichtbaar ontroerde.