GroenLinks & PvdA Veldhoven ondertekent het woonmanifest

GroenLinks & PvdA Veldhoven ondertekent het woonmanifest

GroenLinks & PvdA Veldhoven lanceren samen met Tweede Kamerfractie een Woonmanifest om huizen betaalbaar te houden in Veldhoven.

Jeroen Rooijakkers “Iedereen verdient het om te kunnen wonen op een fijne plek waar je je thuis voelt. Maar zo’n fijn thuis in Veldhoven is voor veel mensen onbereikbaar geworden. De huren rijzen de pan uit en een betaalbare woning is nog nauwelijks te vinden. Ondertussen nemen huisjesmelkers en buitenlandse investeerders Veldhoven over. Studenten, starters en gezinnen zijn de dupe. Dat moet en kan anders!”

Die verandering begint wat GroenLinks & PvdA betreft op 16 maart. Bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dan kunnen kiezers bepalen of wonen weer een recht voor ons allemaal wordt in plaats van een privilege voor een kleine groep.

Het Woonmanifest bevat 9 punten om de wooncrisis te bestrijden. Allereerst wil GroenLinks & PvdA Veldhoven dat minstens 40 procent van de nieuwe woningen gebouwd worden in het sociale segment. En nog voor de verkiezingen behandelt de Tweede Kamer de ‘Wet Voldoende Betaalbare Huurwoningen’ van PvdA, GroenLinks en SP. Die regelt dat het aantal betaalbare woningen minstens op peil blijft. Zo wordt de uitverkoop van sociale huurwoningen gestopt. Daarnaast wil GroenLinks & PvdA Veldhoven een aanpak voor het isoleren van tochtige huizen, en meer geld vanuit Den Haag naar gemeenten om onmisbare voorzieningen zoals de bibliotheek, het speeltuintje, het buurthuis en fatsoenlijk openbaar vervoer in stand te houden of te verbeteren.

Onderteken het Woonmanifest hier.