Erespeld Albert Leo

‘Onze’ Albert Leo is sinds half november een BV-er, een bekende Veldhovenaar. Na het uitreiken van de gemeentelijke erespeld door PvdA-wethouder Jeroen Rooijakkers werd deze officiële erkenning van verdiensten voor Veldhoven breed uitgemeten in de publiciteit. Met nogmaals een dankjewel voor zijn inzet voor Veldhoven leggen ook wij deze historische gebeurtenis graag vast voor later.

Albert steekt graag de handen uit de mouwen voor de Oranjemarkt, de (jeugd) EHBO en de PvdA.  Maar zijn hart gaat vooral uit naar het jonge volk. Jarenlang hingen de kinderen aan zijn lippen als hij als clown optrad bij carnavalsvereniging ’t Verreke. Severinus-bewoners profiteerden van zijn inzet voor het Knorrebal. En de kinderoptocht in Rommelgat en de sleuteloverdracht van het S.O.K  waren net wat leuker als Appie zich liet zien. Deze gildeman pur sang steekt ook bij St. Cecilia zonder morren de handen uit de mouwen. Ja, deze man heeft een geweldige staat van ‘dienst’.

Terug in de tijd

Het feestvarken komt 12 november einde middag nietsvermoedend gemeenschapshuis d’n Bond binnen. Dat verandert snel als op de drempel de welkomskreet klinkt van zo’n 50 bekenden. Overdonderd neemt Appie evenzoveel ballonnen in ontvangst. Het officiële gedeelte kan beginnen.

PvdA-fractievoorzitter Wim Meijberg verwelkomt Appie en somt op waarvoor hij zich allemaal inzet. De wethouder begint een vraag en antwoord . Uw verslaggever ziet Appie denken waar dat naar toe gaat. Een erespeld van de gemeente dus.

Een zeer gedenkwaardig moment!