De nieuwe raad is geïnstalleerd!

De nieuwe raad is geïnstalleerd!

 

Afgelopen woensdag 30 maart was een feestelijke dag.

Na dagen van spanningen voor de uitslag van de verkiezingen was het aantal zetels bekend.

GroenLinks & PvdA Veldhoven mag met maar liefst 3 zetels plaats nemen in de Veldhovense Gemeenteraad. Hier zijn we zeer trots op!

Dit houdt namelijk in dat onze wethouder Jeroen Rooijakkers, onze fractie voorzitter Wim Meijberg en nieuwkomer Jolanda van Grunsven – Proost op deze dag zijn geïnstalleerd als raadslid van de Gemeente Veldhoven. Dat is een bijzondere prestatie als je ziet wie er allemaal afscheid moesten nemen en wie er helaas niet in aanmerking konden komen.

Na een welkomswoord van burgmeester Delhez die benadrukte dat het belangrijk is dat de nieuwe raad ‘het goede voorbeeld geeft’, zeker ook omdat respect naar elkaar toe bij debatten in de Tweede Kamer ‘vaak ver te zoeken is’, werd de eed afgelegd. De woorden “Dat verklaar en beloof ik” of “Zo waarlijk helpe mij god almachtig” klonken gebroederlijk zij-aan-zij vanaf het middenveld van de gemeentezaal. Iedereen genoot er zichtbaar van en het was fijn dat er zo’n grote opkomst was.

Na een luid applaus, een bos bloemen, een notitieboekje voor het noteren van alle gebeurtenissen en een paas traktatie van Hart voor Veldhoven was het hoog tijd om het glas met bubbels te heffen op een vruchtbare samenwerking!

𝘖𝘯𝘻𝘦 𝘧𝘦𝘭𝘪𝘤𝘪𝘵𝘢𝘵𝘪𝘦𝘴 𝘨𝘢𝘢𝘯 𝘶𝘪𝘵 𝘯𝘢𝘢𝘳 𝘑𝘦𝘳𝘰𝘦𝘯, 𝘑𝘰𝘭𝘢𝘯𝘥𝘢 𝘦𝘯 𝘞𝘪𝘮 𝘦𝘯 𝘸𝘪𝘫 𝘸𝘦𝘯𝘴𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘯 𝘷𝘦𝘦𝘭 𝘴𝘶𝘤𝘤𝘦𝘴 𝘵𝘪𝘫𝘥𝘦𝘯𝘴 𝘥𝘦 𝘬𝘰𝘮𝘦𝘯𝘥𝘦 𝘳𝘢𝘢𝘥𝘴𝘱𝘦𝘳𝘪𝘰𝘥𝘦!